Type Enkelglas
Enkelglas kan gebruikt worden voor diverse toepassingsgebieden. Hieronder treft u een korte uitleg aan van de verschillende types enkelglas.

Blank glas
Standaard enkelglas.

Gekleurd glas
Enkelglas is verkrijgbaar in diverse kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn groen, grijs en brons. Gekleurd glas wordt toegepast in zonwerende combinaties tegen de UV straling en kan gebruikt worden om inkijk te beperken. Daarnaast heeft het een decoratieve waarde.

Draadglas
In draadglas is een net van metaaldraad aangebracht. Draadglas valt onder de verzamelnaam van veiligheidsglas, wanneer het breekt is er minder kans op ongevallen.

Figuurglas
Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas waarop een patroon is aangebracht. 10-tallen verschillende varianten met ieder zijn eigen patroon zijn beschikbaar van figuurglas.

Ontspiegeld glas
Opvallend licht wordt door ontspiegeld glas in mindere mate gereflecteerd. Ontspiegeld glas wordt veelvuldig gebruikt bij ingelijst glas (fotolijstjes e.d.).

Gelaagd glas
Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen minimaal één plastic tussenlaag. Deze samenstelling zorgt voor een strek geheel en een veilige oplossing. Waardoor gelaagd glas zich tot veiligheidsglas mag rekenen. Mocht het glas breken dan worden de scherven bijeen gehouden door de plastic tussenlaag.

Spiegel
Spiegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten glas. Zo zijn er spiegels verkrijgbaar speciaal voor de badkamer. Of spiegels die aan hoge veiligheidseisen voldoen.